Chokladkräm Dessert

Ingredienser
vanilj stjälkar
2 koppar mjölk
4 dl vispgrädde
8 stora äggulor (helst ekologiska)
70 g socker
1 msk kakaopulver
100 gram bra, mörka choklad bitar
extra socker för karamellisering

Tilberedning
Skär vanilj stjälkarna på längden och skrapa ur vanilj fröna med en kniv. Lägg frön och stjälkar i en kastrull och värm mjölk och grädde. Låt det värmas upp i fem minuter så att vaniljsmak får.
Vispa äggulor, kakao och socker för en minut i en skål storleken på pannan. När du vispa, häll i den uppvärmda vaniljkräm. Röret på att allt blandas väl. Han vann potten och låt det koka upp. Ställ skålen över pannan. Rör ofta när såsen värms i fem minuter sjudande vattnet nedanför. Häll såsen i en kanna. Använd en sil så att vanilj fröna inte ingår. De kastar dig.
Värm ugnen till 150 grader. Har fyra ugnar serverings skålar på en ugnsform med höga sidor. Spread choklad jämnt i de fyra serverings skålar. Häll såsen upp. Flytta inte choklad bitar.
Fyll långpanna med vatten halvvägs upp till kanten. Låt stå i ugnen i 30 till 45 minuter tills de är lite oliktänkande i mitten. Uppsikt över chokladkräm, och inte lämna dem tills de är helt igenom stela.
Låt svalna. Koka 1 dl socker med 2 msk vatten tills den är gyllene och häll försiktigt på toppen av chokladkräm dessert.
För den avancerade, kan du värma sirap med en blåslampa. Toppen kommer sedan karamelliseras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *