Skalldyrpai

Ingredienser
Deg:
125 g smör, mjukt
3 koppar mjöl
2 1/2 msk vatten, kallt
Fyllning:
1 röd paprika i bitar
100 g champinjoner i bitar
400g blandad skaldjur
2 msk smör
Salt och peppar
2 tsk curry
2 koppar helmjölk
2 ml vispgrädde
5 ägg
1 kopp ost, riven

Tilberedning
Smula mjöl och smör i en skål. Använd dina fingertoppar. Arbeta försiktigt tills allt är finfördelat. Tillsätt vatten och arbeta degen snabbt tillsammans. Lägg degen kallt och låt stå 1 timme.
Kavla ut degen. Sprid i form, långt över kanten och sticka med gaffel. Baka vid 200 ° C under 10 minuter.
Koka paprika, svamp och skaldjur i smör och krydda med salt, peppar och curry.
Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Dela fyllningen med ägg mjölk i Pais samtalet och baka i en ugn vid 180 ° C under ca 30 minuter. Sätt riven ost på toppen och gratängen vid 200 ° C under de senaste 5 min.
Servera med sallad, bröd och en god dressing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *