Sådana grillar kan framgångsrikt

För vissa är det att grilla en stor hobby – andra snäpper fyra korv på grillen ett par gånger under sommaren. Oavsett hur ambitiös du är, här är 10 tips för att grilla ingen konst.
1. Välj magert kött, tunt skivade – det är mindre dropp och mindre tillagningstid.
2. Undvik kött som bränns. Om det värsta händer, klipp bränningen området, innan köttet äts.
3. Använd rosmarin, timjan, oregano, basilika, vit lök, lök eller persilja på köttet. Det minskar mängden stekemutagen.
4. Vänd köttet regelbundet minskar bildandet av oönskade ämnen.
5. Om du vill ha rött kött, är det en bra idé att sätta dem på grillen, medan det fortfarande lite frusen. Så de får en bra skorpa, innan de blir för stekt. Det gäller också biffar, men de bör snarare vara rosa och inte röd.
6. Fjäderfä och fläsk grillad för att avsluta. Saften ska vara klar, inte röd. Det betyder inte att köttet kommer overgrilles, vilket gör det torrt.
7. Fett kött som fläsk, etc. spareripser koks i förväg – så tillagningstiden är kortare. De kan också tillagas genom indirekt värme, dvs ingen kol direkt under köttet, men med en styrelse under ansamling av smält fett.
8. Kom ihåg att en sprayflaska – kanske en som du använder för stryka kläder – att släcka små lågor. Det är mycket användbart om vissa fett droppar in i grillen, vilket lågor.
9. Tillsätt en mycket kol i en sida av gallret och en del av den andra sidan. Så du kan växla mellan en liten och en hel del värme, vilket är särskilt väl när du grillar större saker.
10. Smörj metall grillspett med olja innan maten läggs på. Och lägg trä och bambu spett i kallt vatten några timmar före användning, så att de brinner inte så lätt.
På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *