Snøfrisktrifle

Ingredienser
*
Orange Cake:
100 g TINE Real Dairy Smör, helst osaltat
* 1 apelsin, rivet skal och saft av
* 200 g socker
* 2 äggulor
* 200 g mjöl
* 4 äggvitor
* ½ dl socker
*
Chevre:
2 koppar Snøfrisk Naturliga
* 6 msk crème fraîche TINE Original
* ½ vaniljstång
* 3 msk socker
*
Fyllning:
1 mango
*
Gel:
4 passionsfrukter
* 2 apelsiner
* 6 matskedar socker
* 4 plattan gelatin

Tilberedning
1.
Orange Cake:

Vispa smör, socker och riven apelsinskal och vitt och fluffigt. Tillsätt äggulorna och juice försiktigt och rör i siktat mjöl.
Vispa socker och äggvita till ett hårt skum hård maräng och skär maräng i smörkräm.
Fyll blandningen i kakformen och grädda i förvärmd ugn på 180 º C i 1520 minuter.
2.
Chevre:

Skrapa ur fröna ur vaniljstången.
Vispa Snøfrisk, crème fraîche, socker och vaniljefrø stel i en mixer. Krydda med citronsaft
3.
Fyllning:

Skala mango och skär i små bitar. Skär apelsin kaka i små bitar.
4.
Gel:

Lägg gelatin blad i kallt vatten ca 5 minuter. Dela pasjonsfrukene och skrapa ut innehållet. Pressa saften av apelsinerna, blanda med socker och ge den en lätt sjuda. Kläm ur vattnet från gelatin och smält gelatinet i den varma saften. Rör i passionsfrukt kött. Kyl tills tjock.
5.
För servering:

Lägga ett lager av mango och kakan kuber i botten av ett glas. Tillsätt lite grädde och ett nytt lager och mango kaka. därefter ett skikt av kräm. Top glaset med kyld trögflytande gel och plats burkarna för att svalna.
Portioner: 4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *