Snickers Cake 5

Ingredienser
5 äggvitor
4 dl. Socker
30 Ritzkjeks
250 gr. Salta jordnötter
1 ½ tsk. Bakpulver
1 ½ tsk. Vaniljsocker
5 äggulor
4 msk. pulveriserat socker
75 gr. Mörk choklad
1 burk grädde

Tilberedning
Äggvitor och socker vispas i 12 minuter. Ritzkjeks och jordnötter krossas grovt. Allt blandas i långpanna och lägg på bakplåtspapper. Baka till 170 grader i 20 minuter. Skär kakan i hälften medan den är varm, när kakan är ljummen placera den på en tråd rack för att svalna.
Äggulor och socker pösigt vispad. Smält och svalka choklad. Vispa grädden till ett hårt skum. Allt ska blandas försiktigt.
När kakan är coolt att vara hälften av krämen på en halv, sedan den andra delen av kakan ovanpå, och resten av grädden till toppen. Kakan kommer att vara en dag i kylskåp. Kan frysas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *