Soja Bröd LoCHO

Ingredienser
6 ägg
2 koppar fett kvark
½ kopp. Canolaolja eller någon annan olja
3-4 koppar sojaprotein
1 msk bakpulver
olja för smörjning brödet tenn

Tilberedning
Vispa äggen med kvark och olja. Tillsätt soja proteiner och bakpulver. Lägg till mer soja protein som behövs. Häll smeten i bakformen och grädda brödet på nedersta hyllan i 180 grader i 45 min. Brödet håller i kylskåp i 4-6 dagar. Skära tunna skivor. Varje skiva innehåller ca. 0,8 g kolhydrater.
Om degen är för tunn, höja brödet för mycket. Om degen är för hård, höjer inte tillräcklig.
Variationer
Ta 2 dl gräddfil istället för fett kvark. Totalt kh. 7 g, ca. 0,5 pr. kh pr. skiva.
Ta 2 mjöl kopp soja istället för sojaprotein. Totalt kh 19 g, ca. 1,4 g vardera. skiva.
Kombinationen av sojamjöl / gräddfil ger 12 g totalt, 0,9 g vardera. skiva.
Lägg till några hackade svarta oliver och kryddor som oregano och timjan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *