Saltat kött tallrik

Antal portioner: 4
Ingredienser:
Saltat kött tallrik:
160 g skinka, skivad
160 g fårkött, skivad
80 g salami
60 g fårepølse
120 g stabburspløse
100 g korv
Olive Tart:
150 g smör / margarin
3 koppar mjöl
2 msk vatten
3 ägg
200 g färsk spenat eller 1 paket fryst
1 kopp gräddfil
6 finhackad vitlök
1 tsk salt
1 glas stenfri svarta oliver
Varm potatissallad:
6 kokt potatis
4 vårlök eller gäng
1 liten purjolök
2 msk olivolja
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
½ tsk nymalen peppar
Äggröra:
6 ägg
6 msk vatten
1 msk smör / margarin
½ tsk salt
ca. 2 msk gräslök
Förfarande:
Saltat kött tallrik:
Skär skinka och saltat kött i tunna skivor (om det inte är skivad). Detsamma gäller för saltad korv, men korvar. Det ska skäras i halv tum tjocka skivor.
Garnera maträtt eller sallad och färska grönsaker eller frukt.
För att spekematanretningen kan tjäna melon, ananas eller olika sallader potatis, äggröra, grönsallad, olika pajer, gräddfil och tunnbröd.
Olive Tart:
Smula ihop smör / margarin och mjöl. Knåda i vatten tills en smidig deg. Svepa degen i plast och placera i kylskåp under 1 timme.
Tryck ut degen i en pajform. Dot kallas Pais väl med en gaffel. Baka vid 250 ° C under ca. 10 minuter.
Vispa äggen lätt i en skål och tillsätt den tinade spenaten och övriga ingredienser. Använder du färsk spenat ska ångas i 2-3 minuter i kokande vatten. Häll fyllningen i förbakades pajskalet. Lägg oliver i slutet och grädda pajen vid 220 ° C i ca. 15 minuter.
Servera ljummet med skivor av skinka.
Varm potatissallad:
Dela potatis i skivor och grön lök i bitar. Fräs försiktigt i en kastrull med olja till våren löken är glansig och mjuk. Strö fint hackade örter, salt och peppar. Servera charkuterier tillsammans med några gräddfil.
Äggröra:
Vispa äggen med vatten, gräslök och salt. Smält smör i stekpanna och slå i ägget smet. Låt det härda över låg värme under omrörning försiktigt till botten av pannan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *