Spenat och svamp gryta LoCHO

Ingredienser
Ca. 8-10 svamp
½ förpackning färsk spenat
ca. Creme fraiche halv låda
1 vitlöksklyfta
2 msk fetaost
ett par nävar rostade pinjenötter
peppar
smör till stekning

Tilberedning
– Rosta pinjenötterna och ställ åt sidan
– Dela svampen i små tärningar
– Dela vitlöken på längden
– Tvätta och torka spenat
– Grädda chapignon och vitlök tills det blir fin gyllene färg.
– Ta vitlök ur pannan när svampen kokas. (Du kan givetvis välja att finhackad vitlök och låt vara rätt, men jag tycker det räcker med en aning smak)
– Lägg spenaten i pannan på medelvärme och låt den falla isär när du trycker på lite i mellan.
– Lägg till Feta (kan kuses om så önskas), creme fraiche och peppar.
– Behöver sannolikt inte extra salt som Feta är salt nog.
– Placera på ett fat och strö pinjenötter.
Kan serveras som tillbehör till det mesta, eller som en separat skål med bitar av kött eller fisk i.Porsjoner: 2-3 portioner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *