Stekt öring rostas potatis

Ingredienser
400 g filé av berg eller ström öring
200 g potatis
30 g linser
1 msk laxrom
1 msk fint hackad gräslök
1 kopp vitt vin
Saften från 1/2 citron
4 msk olivolja
Möjligen lite vatten
Salt och peppar

Tilberedning
Blandning lins
Linserna placeras i vatten över natten. Skölj linserna noga innan de tillagas anbud i vitt vin och kanske lite vatten innan de filtreras och sköljs. Tillagningstid 10? 15 minuter. Blanda linser med laxrom och gräslök. Krydda med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Potatis
Mandelpotatis tvättas och skärs i skivor med skalet på. Vrid skivor i olja, krydda med salt och peppar och stek i ugnen på 200 ° C tills de är gyllene.
Lax
Dela filéerna i 4 rektanglar och stek dem i olja med skinnsidan nedåt. Använd hög värme.
Servering
Placera potatisen på tallriken och öring filé på toppen. Toppa med en sked rogn-/linseblanding.
Att tjäna denna maträtt som huvudrätt, kommer du dubbla alla kvantiteter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *