Biff och njure pie

Ingredienser
DEG
30 g mjöl
160 gram smör
kallt vatten eller soda
1 ägg
muskot
salt och peppar
1 tsk mjölk
FYLLA
1 kg nötkött / gryta kött
250 gram lamm njurar eller
bovin njure
250 gram svamp
2 medelstora lökar
1 lagerblad
1 kvist persilja
salt och peppar
mjöl
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 1/2 dl köttbuljong eller buljong

Tilberedning
1. Sikta mjölet i en skål med lite salt och muskot.
2. Skär kallt smör i små bitar och blanda ner mjölet med händerna tills du får en sand-konsistens.
3. Gör ett hål i mitten av mjölet och tillsätt ägg och tillräckligt med vatten för att hålla ihop allting i en fin deg. Knåda degen lätt i några minuter, men inte för hårt. Låt svalna i en timme i kylskåp.
4. Skär köttet och njurar i tärningar på 1 cm. Ta bort allt fett. Finhacka löken och persiljan.
5. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs löken tills den är slät. Tillsätt köttet och njurar, salt och peppar. Rör hela tiden om att förhindra att njurarna bränna på. Broth att stå ut. Koka under omrörning tills allt har absorberats.
6. Tillsätt tomatpuré och så mycket mjöl kött och njurarna är helt torkas. Rör om en minut eller två tills mjölet är lätt brynt.
7. Häll precis tillräckligt med ström för att täcka köttet och rör i lagerblad och persilja. Sätt tillbaka locket och koka på låg värme som möjligt i 90 minuter. Sätt fyllningen i en gryta.
8. Kavla ut degen och lägg den över formen. Klipp och pressa runt kanten. Gör ett hål i mitten så att ångan försvinner.
9. Vispa ihop några ägg och mjölk och borste. Grädda i ugnen på 180 grader i 20-30 minuter tills skorpan är gyllenbrun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *