Stekt mozarella och Parma och plommon

Ingredienser
2 nya omgången av mozarella
8 tunna skivor parmaskinka
1-2 msk olivolja
6 äggula
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk balsamvinäger

Tilberedning
Dela plommonen och ta bort stenen, del de halva plommonen i två eller fyra.
Smält smöret i en stekpanna och stek plommonen. Tillsätt socker och vinäger och stek plommonen är mjuka och såsen har en sirap konsistens.
Låt mozzarellaen rinna av väl ut och skär dem i fyra. Linda varje bit i parmaskinka.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek den inslagna mozzarellaen några minuter på varje sida så att skinka är gyllene och krispiga. Servera med varma plommon och kanske en sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *