FRAMGÅNG kakan i långpanna

Ingredienser
500 g mald mandel
500 g pulverformigt socker
7 äggvitor
4 msk mjöl
2 tsk bakpulver
Cream:
6-7 äggulor
1 ¼ koppar kräm
190 gr socker
1-2 tsk vaniljextrakt

Tilberedning
Vispa äggvitorna stela med strösocker som är till för 4-5 omgångar. Vända med spatel i mjöl, bakpulver och mandel marken.
Grädda i bakplåtspapper täckt långpanna, 170 grader i ca 30 minuter.
Cream:
6-7 äggulor
1 ¼ koppar kräm
190 gr socker
1-2 tsk vaniljextrakt
Alla ingredienser hälls i en kastrull och koka försiktigt under ständig omrörning. Ta av värmen vid första bubblan.
Låt svalna innan under omrörning i 150 g mjukt smör (eller margarin). Sätt den på kakan när den är en lång panna.
Smält ¾ -1 plattan mörk choklad med ca 1 matsked delfiafett och vrid ut gul kräm. Använd en kniv eller gaffel och marmor kaka.
Skär kakan i ca 3 bitar och frysa under en lång panna.
När kakan är frusen, ta den och bryt den där du klippa över och linda in det i tre paket för frysning igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *