Friska pizza skorpa

Ingredienser
300 g (5 dl) mjöl
60 gram (1 kopp) Hi-maize
1 msk olivolja
2,5 ml vatten
½ paket torrjäst
½ tsk salt

Tilberedning
Blanda den torra och tillsätt ljummet vatten och olja. Knåda under 4-5 minuter och därefter (det är viktigt att knåda degen brunn). Täck degen med plast och låt den jäsa i ca. 30 minuter, eller tills fördubblats i storlek.
Kavla eller tryck ut degen. Använd dina favorit fyllningar. Om du gör italiensk pizza med tunn skorpa och inte särskilt fyllning (2-3), bör de kokas så varmt som möjligt i 5-10 minuter. Använd en bakning sten.
Skapar en mer amerikansk typ med mer komplett och tjockare bas (1 av), måste den friteras i 200 grader i ca 20 minutter.Porsjoner: Ger 2-3 tjänstgör pizzor eller en stor.Kommentarer:
Den pizzabotten är ganska unik. Det ser ut och smakar precis som en trevlig botten, men 8,3% fibrer! Det motsvarar mer fibrer än vad du skulle få om du använt 100% fullkornsmjöl. Dessutom håller lågt GI, och det dig full längre. Använder du proteinrik fyllning och tunna / fet ost, det är vardagliga mat du kan äta med gott samvete!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *