Friskare nanbrød med Hi-maize

Ingredienser
2 koppar mjölk
2 msk Sukrin
25 g jäst
500 g mjöl
100 g Hi-majs
1 tsk salt
2 tsk bakpulver (eller 1 tsk bakpulver)
4 msk vegetabilisk olja
2,5 dl naturell yoghurt

Tilberedning
Blanda jäst och Sukrin i ljummen mjölk. Blanda mjöl, Hi-majs, bakpulver och salt i en skål, tillsätt olja, yoghurt och mjölk / jäst blandningen och arbete i en lös deg. Knåda väl tills slät och blank. Häll lite olja över degen och låt den jäsa i en timme.
Värm ugnen till 275 eller 300 grader, använd inte varmluft funktion. Om du har en baksten, då är det bra. Om inte, använd grillen.
Form degen till små bollar 8-10. Rulla ut bollar, plats på bakplåtspapper och lägg på bakning sten, om du har, eller på en plåt nära toppen av kaminen under grillen.
Efter cirka två minuter, till brödet spränga sig själva, ta ombord ut snabbt, vända brödet och låt koka i en minut, tills det blir brunt flekker.Porsjoner: Ger 8-10 nanbrød.Kommentarer:
Det finns miles av skillnaden mellan en nanbrød du dig själv och de du köper i butiken, och det är inte svårt att göra.
En annan bröd recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *