Schweizisk ostfondue

Ingredienser
200gr Emmentaler
400gr Gruyere
1 vitlöksklyfta
4 tsk majsstärkelse
2 kopp mousserande vitt vin
1 tsk citronsaft
En nypet Kirsch
1 nypa vitpeppar
1 nypa muskotnöt

Tilberedning
Gnid fonduegrytan med vitlök.
Tillsätt osten och allt maisennaen.
Tillsätt vinet och citronsaft. Upphettades vid hög temperatur och rör om väl. Lägg Kirsch, peppar och muskot. Låt koka / bubbla lite och servera det så.
Malört! Tyvärr kan det vara svårt / omöjligt att få de rätta ingredienserna. Gruyere, har jag köpt från smör-Pettersen när jag har varit i Oslo. Vissa säljer en ost heter.note som har liknande smak. Emmentaler (schweizerost) kan du lätt hitta. Medan Kirsch kommer att vara i fondue och den sekundära kommer att vara sämre med. Den har bara jag fick tag ii Schweiz och Österrike. Polet säljer en variant, men det har ingenting med schweiziska kirschwasser att göra. Både Gruyère och Kirsch är smakfull och därmed avgörande för resultatet.Porsjoner:
4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *