Beskära Cheesecake

Ingredienser
*
Botten:
150 g mjöl siktas
* 100 g TINE Real Dairy Smör
* 50 g socker
* 1 äggula
*
Fyllning:
150 g kärnfria katrinplommon
* 1/2 kopp portvin rum eller
* 250 g cream cheese TINE Natural
* 2 ägg
* 3 msk socker
* 1 1/2 dl Vispgrädde TINE
* 2 msk majsstärkelse

Tilberedning
1.
Rund kakform eller pajform med lös botten, 22-24 cm i diameter. I ugnen på 200 grader i ca. 8 minuter (botten) och sedan vid 150 grader i ca 40 minuter.
2.
Smula mjöl och smör. Tillsätt socker och äggulan. Blanda till en jämn deg, eller har allt i en matberedare och låt maskinen gå tills allt är kombineras.
3.
Tryck degen i en rund kakform eller pajform. Sätt degen längs kanten. Prick med en gaffel och låt degen svalna om. 30 minuter. Forstek sedan botten och låt den svalna.
4.
Låt respektive dem ligger i rummet eller hamnen några timmar. Blanda ost, ägg, socker, grädde och majsstärkelse till en tjock kräm. Sprid de flesta av dem respektive i Pais ringa och häll resten av rom / portvin över. Häll över grädde ost, lägg resten av fallen dem halvvägs grädden och grädda kakan klar.
5.
Kyl kakan och servera den nybakade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *