Och Szechuan

Ingredienser
7-8 skivor av anka kött
Mara Szechuan Sås:
1 tsk vitlök.
1 tsk ingefära.
2/3 tsk ha ha sås
1 tsk. Hoi sin sås
lite svart sojasås
1 tsk kycklingfond (kan använda buljong kuben)
¼ tsk salt
1 ½ tsk socker
Lite torr sherry
Grönsaker:
Squash, purjolök, champinjoner shiitake, aubergine, lök, morot.

Tilberedning
Alla grönsaker skärs diagonalt ca 3-4 cm tjock
Marinera ankbrösten i 1/3 tsk. salt, 1/3 tsk. vitpeppar, 1 msk. torr sherry, 1 msk. Ostronsås och 1 tsk HP-sås.
Låt dem marinera i 1-2 timmar. Ta ut och stek skinnsidan tills de är gyllene bra, då, och vänd dem och koka köttet för 1-2 min.på sedan.
Grädda så vidare i ugnen på 180 grader i ca 8 minuter.

Ta ut dem och låt dem vila och svalna.
Genom att tjäna frites att ducka tills det är knaprigt blixt och skär den i tunna skivor.
Fräs vitlök, ingefära, mara sås, peppar, blommor, Hoi synd sås, svart soja, kyckling makt.
Lägg sedan i grönsakerna. Tillsätt salt och socker och måste ha sås och koka i ca 1 ½ minut.
I överensstämmelse med ca 1 tsk majsmjöl blandades i vatten.
Koka tills det tjocknar med lite sesamolja och sherry.
Placera på en varm tallrik anka kött på toppen, server.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *