Tabloid bakade öring

Ingredienser
1 hel öring (ca 1 kg)
Salt
Pepper.
Persilja, citron, dill, äpplen
En tabloid

Tilberedning
Krydda fisken och eventuellt fylla den med örter, citron skivor, äpplen. Våt tidningen och linda fisken ordentligt. Placera direkt på kolen på grillen eller i glöden av en brasa. Tidningen kan lätt fatta eld, så var redo att spruta lite vatten. Efter 30-40 minuter är fisken klar och tidningar papper svart och bränd. Låt verka i 5 minuter innan du tar bort tidningen. Krydda med massor av grovmalen peppar.
Här garnerad med gurka spaghetti och tomat med pepparrot grädde. För agurkspaghettien ta en gurka (eller squash), delar på längden och ta bort frøkjernen. Strips med kniv eller mandolin och stänkte med salt, peppar och lite olivolja.
Pepparrot är tillverkad av 1/2 dl ljus gräddfil, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt, 1 cap vinäger och 1 msk riven pepparrot. Detta blir sur, vilket är viktigt för fet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *