Tagliatelle med klassisk köttfärssås

Ingredienser
400 g Tagliatelle Barilla
1 morot, skalad
75 g rotselleri
1 stor gul lök, hackad
1 kopp olivolja
200 g nötfärs
100 g fläskkött färs
200 g av tomatpuré
2 koppar kycklingbuljong (vatten och buljong kuben)
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 kopp rött vin alls. vatten
200 g körsbärstomater

Tilberedning
Andel morot längdriktningen så att det finns två stora bitar. Skala och skiva rotsellerien i någon större
stycken. Morot och rotsellerien tas bort senare, och det är därför viktigt att de
bibehåller en viss storlek. Täck botten av en kastrull med olivolja och värme
till medium värme. Fräs den hackade löken, tillsätt morötter och rotselleri. Lägg till alla
malet kött. När köttfärs är genomstekt, tillsätt tomatpuré och hönsbuljong.
Salt, peppar och häll i rödvin (tillval vatten). Rör, puttra på låg värme
30-60 minuter. Ta bort morot och rotsellerien. Koka tagliatelle enligt anvisningarna på
paket. Dela körsbärstomater på mitten, lägga till dem i pannan. Värm upp dem snabbt för ca. En
minut. Rör om tagliatelle och servera.
Portion: 4 portioner
Kommentarer:
1 timme 15 minuter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *