Tiramisu 8

Ingredienser
* Ca. 2 kopp starkt svart kaffe, kylda
* 3 msk cognac formellt Kahlua eller någon av varje
* 2 ägg, separerade äggula och vita
* 3 msk socker
* 250 g mascarpone (ost)
* 2 1/2 dl grädde, vispad grädde
* 16 stora savoiardi kex (Lady fingrar / finger kex)
* 2 tsk mörk kakao

Tilberedning
1. Blanda kaffe och konjak / likör i en skål. Vispa äggulor och socker med elvisp i 3 minuter i en liten skål eller tills den är lätt och tjock.
2. Lägg mascarpono och vispa tills allt är blandat. Vrid kräm (kräm) i en metallsked
3. Vispa äggvitorna till blødt skum. Vrid den snabbt in i blandningen med en metall sked utan att vända ut luften ur mixen.
4. Därefter skivan placeras i en stor djup form. Två lag, en hälften vardera. Doppa ett kex och en snabbt i kaffe blandningen och lägg i pannan. Häll hälften av gräddblandningen.
5. Upprepa processen med den andra halvan av könen och har resten av krämen blandningen. Liktydigt med att göra det till en fin slät topp.
6. Slutligen täcker toppen med kakao (strös på genom en liten sil).
Servera direkt ur formen eller i små dessert skålar. Garnera med citron, några färska hallon och kanske lite strösocker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *