Tiramisu 5

Ingredienser
En svamp:
4 ägg
120 g socker
120 g mjöl
1/4 tsk bakpulver

Tilberedning
Vispa ägg och socker till ett hårt skum och fluffigt. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Grädda i smord långpanna vid 160 ° C i ca. 15 minuter. Kyl kakan.
Cream Cheese:
Vispa äggtoddy 6 äggulor och 1 1/2 dl strösocker. Blanda i 250 g Mascarponeost eller vanlig färskost. Vispa äggvitorna och vik dem försiktigt i osten grädden. Sätt kall för ca. 10 minuter.
Sprutning:
2 koppar starkt kaffe
2 kopp Marsala (sherry eller portvin)
ca. 1 msk kakao
lite riven choklad på toppen.
Lägg bitar av svamp en serveringsskål. Strö bra socker bröd. Tillsätt grädde ost och strö över kakao. Garnera med kakao och choklad på toppen. Låt desserten stå kallt och dra en stund före servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *