Tiramisu 7

Ingredienser
Sockerkaka:
3 ägg
2 koppar socker piska pösigt.
2 koppar mjöl
1 tsk bakpulver Blanda mjöl och bakpulver väl och vänd försiktigt in äggsmeten tills slät.
Häll blandningen på en bakplåt med bakplåtspapper. Smeta den till täckplatta.
Grädda i 5-6 minuter vid 170 grader.
Maskaponekrem:
2 äggulor
2/3 dl socker
2 msk Cognac piskade pösigt.
2.5 skivor rörs jelly i lite varmt vatten och blanda i.
2,5 dl maskaponeost (måste vara rumstemperatur) blandas i äggsmeten.
2 äggvitor vispas hårt och förvandlades till krämen.

Tilberedning
Dela sockerkakan i tre lika stora rektanglar och lägg en av dem i fat. Strö botten med en blandning av lika delar kaffe, konjak och Marsala (starkvin).
Applicera ett lager maskaponekremen och köra en tight pulver strö kakao över.
Placera nästa del av sockerkaka på toppen Sprinkle botten och bär grädde och kakaopulver. Upprepa samma sak med den sista delen av Sugar Loaf.
Kakan ska ha rätt att stå för en liten stund, så att smakerna blandas väl och kakan är läckra. Kakan är mycket bra nästa dag också.
Detta recept är gjord av Arne Forslund Hill på www.hagenpaakleiva.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *