Tiramisu 6

Ingredienser
5 äggulor
5 msk socker
400-500 gram. mascarponeost
4 dl vispgrädde
1/2 kopp kaffe likör eller skal och saft av en apelsin
1-2 kopp espresso eller starkt kaffe
24 finger kex

Tilberedning
Slå en bra hård äggtoddy av äggulor och socker. Vik in mascarponeosten lite i taget, förvandlas till den vispade grädden. Blanda den kylda kaffe och avec, om du använder saft av en apelsin.
Dip kex i kaffe blandningen försiktigt, inte för mycket eftersom de är mjuka. Täck en skål med ett lager av kex, har grädde på och sedan ett lager med fler kex doppade i kaffe. Upprepa detta, men kom ihåg att avsluta med gräddblandningen ovanpå. Sätt kakan svalna några timmar, precis före servering strö kakao eller fint riven mörk sjoklade över kakan.
Om du inte hittar mascarponeost, använd lika delar färskost och chremefraiche.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *