Tors Nuts Chocolate LoCHO

Ingredienser
150 gram mandel, skållad
150 g av skalade valnötter
300 gram mörk choklad (70%)
1 rågad matsked pulver kakao av ??högsta kvalitet
250 gram smör
sötningsmedel som motsvarar 100 g socker
6 stora ägg, äggula och vita separerade

Tilberedning
Denna kaka kan bakas i springform eller delar i små kakformar.
Gå nötter i matberedare tills de är finmalda. Sedan har choklad och kakao i choklad och går sönder. Ställ åt sidan i en separat skål. Lägg smör och socker substitut i livsmedel processor och kör blandningen är lätt och fluffigt. Tillsätt sedan äggulorna en i taget. Blanda sedan i muttern / choklad blandning.
I en annan skål, vispa äggvitorna dig med en nypa salt tills den bildar hård toppar. Försiktigt luckan äggvitor till choklad / smör / mutter blandning. Häll allt i en form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca. 1 timme.
Servera med vispad grädde eller hemgjord iskrem.Porsjoner: 8 portioner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *