TYTTEBRØD

Ingredienser
4 dl vatten, ljummet
1 kopp fullkornsvete
1 kopp linfrön
1 kopp hela råg
2 kopp solrosfrön
1 kopp grovt fullkornsråg
3 koppar tranbär (eller sylt)
3 tsk salt

Tilberedning
Blanda i en stor skål, täck med plast och låt stå i ca. 24 timmar
följande dag:
blad i hett vatten 5DL
2 påsar torrjäst
18 dl. mjöl
Rör om inte knådade degen vara ganska våt. Ligger i 2 stora och en liten form. ca. baka 30 min. vid 50 grader nedersta hyllan, sedan inrätta temp. 180 grader och låt stå i ca. 45 minuter.
Öppna inte ugnsluckan!
Så köp en Chevre ost, mogen brie och camembert, paté (du kan köpa vanligt och blanda pastej med betor, svamp och grädde fraische och eller pickles i mixen), gör ett par sallader, köpa vin och laga frukost:
Tips:
Ta en flaska konjak, sätta i melekkartong fylld med vatten och några barr och andra dekorationer. Ställ i frysen. Ta bort, skära bort kartongen och vips, en flaska av is, fantastiska dekorativa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *