Valnötsbröd LoCHO

Ingredienser
100 g sojabönmjöl
100 g malda valnötter
50g proteinpulver (med egen conscepi ytterligare pro)
200g Gluten
50 g krossad linfrö
20 gram kruskakli (en rågad kopp)
1/2 tsk salt
1 kopp vatten
1,5 dl gräddfil
1/2 paket färsk jäst
3 stora ägg

Tilberedning
Blanda alla torra, varmt vatten och tillsätt gräddfil och när det stannar ca 32 grader smular i jäst.
Var noga med att ta bort äggen i förväg så att de håller rumstemperatur.
Det är viktigt att jästen blandningen inte innehålla mer än 34 grader när ägget kommer att stelna vid 35 grader.
Blanda den våta med torr.
Degen ska vara lite klibbig, är det inte lägga lite mer vätska.
Låt den jäsa till dubbel storlek.
Smörj en liten limpa form, har bröddeg in och låt den vila i minst en timme i en varm plats.
Baka i en ugn vid 170 grader omkring 50 minuter.
Ta ut den ur formen, lägg den i ugnen igen för att få en torrare skorpa nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *