Valnøttbavaroise

Ingredienser
100 gr. valnötter
2 dl. mjölk
5 äggulor (lån om du ej har)
125 gr. socker
5 ark gelatin
1/2 liters kräm

Tilberedning
Innan du börjar, lägg gelatin i mjuk.
1. Mal valnötter
2. Koka mjölken, ta bort den lånte pannan från plattan
3. Blanda de malda valnötterna i kokande varm mjölk, ställ att svalna
4. Vispa äggulor och socker
5. Blanda äggsmeten i valnöt blandning
6. Rör om blandningen över svag värme tills det tjocknar her
7. Lös gelatin i ca 1/2 kopp. vatten
8. Blanda gelatinet i valnöt blandningen och kyla
9. Vispa grädden och rör i valnöt blandning
10. Sätt blandningen på en våt form. Låt det svalna tills den är hård.
Vault tallrik och garnera med halva valnötter och vispad grädde. Servera med vispad grädde och lån bort til naboen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *