Vegetarisk lasagne

Ingredienser:
Tomatsås.
Fräs lök och vitlök. Tillsätt de övriga grönsaker du gillar i små tärningar / styck. Jag brukar ha broccoli, zucchini och svamp. Stek allt lite. Häll i en burk krossade tomater. Hålla ca. 1/2 dl. vatten och har tomater i såsen är ganska tjock. Tillsätt salt och peppar och oregano och basilika (masse!). Liksom den starka kan vara lite chilipulver krydda lite.
Ostsås:
Gör vit sås (smälta en klump av smör med 2 msk mjöl och rör om, tillsätt mjölken gradvis). Gör 4-5 koppar sås. Hålla ca. 200 g riven ost och rör i såsen tills osten smälter.
Förfarande:
Ta ut en ugnsform. Gör så här: Täck botten med tomatsås. Lägg lasagne ark (lätt kokta, 20 min) ovan. täckplåtar med ostsås. Upprepa tills formen är full och allt är slut (jag har 3 lager av plattor i min form). Avsluta med ostsås och har den rivna osten ovanpå.
20 minuter i ugnen på 225 grader. Servera med sallad och bröd.
En annan vegetarisk recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *