Världens bästa choklad

Ingredienser
4 koppar socker
1 kopp kakao
3 koppar mjöl
¾ tsk bakpulver
2 tsk vanilj
200 g smör
4 ägg
Cream:
1 kopp kakao
2 koppar strösocker
3 dl grädde
2 msk konjak / sherry / whiskey

Tilberedning
Allt är blandat.
200 g smör eller margarin, smält och kyls.
4 ägg blandades i en i taget i den kylda smör.
Blanda alla ingredienser väl. (Smeten ser lite udda misslyckades under beredning, men det fungerar.)
Smeten har formen av 24 cm och baka i 175 grader i ca 35 minuter. Den nedersta hyllan.
Cream:
1 kopp kakao
2 koppar strösocker
3 dl grädde
2 msk konjak / sherry / whiskey
Vispa grädden saftisaktig.
Rör i siktat kakao och florsocker. Ska vara tjock och tydlig.
Slutligen blanda i konjaken. Istället för konjak, kan man använda apelsinjuice i grädden.
Kakan är uppdelad i två / tre skikt. Grädde fyllning mellan och runt kakan.
Kakan ska stå och dra i 2-3 dagar före fyllda innan du haft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *