Viltpai

Ingredienser
BETALAT
125 gram smör
3 1/2-4 koppar mjöl
ungefär hälften av partiet och
mjöl
4 msk ostmassa
eller 3 msk kallt vatten
FYLLA
500 gram finnbiff
1 hackad lök
2 morötter, skivad
1 persiljerot, skivad
(Svampar)
5 krossade enbär
3 msk creme fraichel
eller gräddfil
1 kopp helmjölk
2 msk mjöl
2 msk röd vinbärsgelé
5 skivor getost
2 tsk salt
1/2 tesked peppar
1 msk färsk rosmarin
1 msk färsk timjan
2 msk färsk persilja

Tilberedning
1. Degen: Blanda smör och mjöl väl med ostmassan i en matberedare.
2. Lägg degen svalt en halv timme.
3. Gör fyllningen. Brun kött i smör hitta bra värme. Lägg till potten.
4. Stek lök och ömma rötter och lägga pannan med krossade enbär och vatten. Koka upp och låt dra i 15-20 minuter.
5. Blanda gräddfil, mjölk och mjöl och ha den i pannan med röda vinbär gelé, salt och kryddor. Koka upp och låt dra ca. 15 minuter.
6. Ta ut degen, dela den i två delar. Rulla ut och sprida basen av en bred (27-28 cm) pajform, väl upp på sidorna. Prick med gaffel. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter.
7. Dela upp fyllningen i skalet. Kavla ut den andra delen av degen, men ta lite dekoration. Tryck ner ordentligt längs kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Skapa mönster, former, lämnar resten av degen, dividera över och borsta igen.
8. Grädda i 200 grader i ca. 40-45 minuter tills skorpan är gyllene.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *