Gurka Raita

Ingredienser
6 dl. yoghurt, vispad
13 cm. skalade gurka som Raspes
2 msk färsk mynta (eller 1 msk mintsauce)
1/2 tsk. rostat malt spisskummin *
1/4 tsk marken Capsicum
1 tsk salt
nymalen svartpeppar.

Tilberedning
Allt är blandat. Spisskummin skaka genom att lägga hela frön i en varm liten kastrull tills de avger doft. När det tas ut och krossades i en mortel. Om du inte murbruk, använd en plastpåse som du trycker med en brödkavel till exempel.
Låt raitaen stå i kylen till serveringen. Används som ett dopp tillsammans med starka rätter, alltid serveras med nan bröd. (Du har inte tillgång till nan, som för övrigt är lätt att baka själv, måste du använda pitabröd)
Ris
Använd Basmati eller jasmin ris. Detta ris bör alltid vara en halv timme i vatten innan du kokar det, och sköljas i två / tre vatten för att avlägsna den vita "mjöl" som gör riset klistrete. Fyll med vatten till ca. Två finger bredder över riset i pannan. Salt lite. Lägg till exempel. 2 tsk gurkmeja att färga riset gult. Gurkmeja är också bra för matsmältningen.
Du kan också tjäna en grönsak precis bredvid.
Den indiska maten är slöseri att dricka vin. Drick vatten, öl eller Lassi som yoghurt och vatten piskade med sådan socker och rosenvatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *