American Meat Loaf (köttfärslimpa)

Ingredienser
750 g biff eller köttfärs
250 g medisterdeig
2-4 skivor dagar gamla, kantfri vitt bröd
1 1/2 dl rött vin
2 ägg
3 tsk salt
1/2 tesked peppar
2 hackade lökar
2 ägg
3 tsk salt
1/2 tesked peppar
2 hackade lökar
1/4 – 1/2 rå, riven rotselleri
1-2 råa, rårivna morötter
2 till 3 matskedar olja, 2 till 3 msk smör
Sås
1 till 2 krossade lagerblad
1 kvist färsk timjan (eller 1 liten tesked torkad)
3 till 4 msk tomatpuré
1 kopp 20% kräm
Paprikapulver efter smak
2 tomater

Tilberedning
Förberedelser ca. 20 minuter
I ugnen vid 160 ° under 1 timme och 15 minuter.
Fräs grönsakerna i olja och mjukt smör (ca 5 min)
Smula brödet och dränk den i rött vin.
Sätt kött, ägg, salt och peppar till bröd blandning. Knåda brunn.
Rör i grönsaker och kryddor. Låta fars att vila i 15 min.
Håll dig i form och grädda enligt anvisningarna.
Blanda saft av tomatpuré, grädde och kryddor. Låt sjuda tills slät konsistens.
Tillsätt tomaterna i klyftor, server. Portioner:
6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *