Ingredienser
Botten:
175g kex digstive
2 msk socker
1/2 tesked kanel
75 g smör
Fyllning:
700g cream cheese naturligt
175g socker
6 ägg
4 koppar gräddfil
1 tsk vaniljsocker (jag använde en liten vaniljstång, ännu bättre!)
3 msk maisena
1 msk citronsaft
1 msk rivet citronskal
Tilberedning
Krossa kexen var bra i matberedare. Blanda i socker och kanel bra!
Smält smöret och blanda det med kex smulor.
Smörj en 28 cm stor springform bra med smör.
Fördela kexet blandningen jämnt över och tryck med baksidan av en sked. Placera tenn i kylskåp.
Värm ugnen till 200 grader.
Skapa nu fyllningen.
Blanda grädde ost och socker.
Separera äggen och rör om i äggulor en i taget. Tillsätt gräddfil och blanda allt väl!
Blanda vaniljsocker och majsstärkelse och rör ner grädden ost. Lägg sironsaft och citronskal och blanda väl.
Piska äggvitorna och viker dem in i gräddost med en spatel.
Sätt färskosten i skålen, ersättningsnivån.
Grädda ostkaka i ugnen ca 1 timme.
När ytan börjar brunt, lägga till bakplåtspapper över.
Stäng av ugnen och låt kakan stå i 15 min. Kyl kakan och låt det dags att stå över natten innan du tar ut den ur formen och skär den i skivor.