Ingredienser
1 kg anka
3 lök
4 vitlöksklyftor
3 färsk röd chili, utan frön
1 1/4 dl vinäger
1 msk riven ingefära
1 msk malen koriander
3 tsk malen spiskummin
2 teskedar gurkmeja
1 tsk salt
1/2 tesked socker
3 3/4 dl hönsbuljong
Tilberedning
Skär ankan köttet i 1,5 cm remsor. Kör 1/2 lök med vitlök, chili, vinäger och ingefära i matberedare. Sätt i en skål med koriander, spiskummin, gurkmeja och salt. Blanda kött band runt kryddblandning, täck och låt stå i kylskåp över natten. Skär resterande löken i skivor och stek försiktigt i olja. Lägg köttet med marinaden, socker och hönsbuljong. Låt sjuda under lock halvvägs över på 40 minuter. Ta bort det fett som bildas på ytan av domstol. Låt stå i kylskåp över natten. Resten av fett lätt avlägsnas när den har stelnat. Domstolen värms innan servering.
Portion: 4 personer.