Anka med apelsinsås

Ingredienser
1 och 2 – 21/2 kg.
insidan av Duck, om så önskas
1-2 tsk salt
1/4 tsk peppar
1/2 citron
några persilja
smör eller margarin
4 dl grund KRAS och hals
2-3 tsk maisenamel eller arrowrot
3 -4 apelsiner
eventuellt 3-4 msk sherry eller madeira
salt / peppar

Tilberedning
Tvätta och torka anka och eventuella inälvor. Skär levern i skivor och placera den, hjärtat och persilja inuti anka. Koka kraft kras och nacke. Knyt upp ankan, så att bröstet köttet är hög. Pensla med smält smör eller margarin. Placera anka på ett galler under en lång skål med bröstet upp.
Baka i 1,5 – 2 timmar vid 175 grader C.
Medan anka kockar, förbereda tillbehören.
Sätt ett spetsigt fastnar på insidan av låret (anka 🙂 för att se om det är kokt, och det är när saften som kommer ut är klar och inte rosa. För att få krispiga skal, kan du ha ett par matskedar kallt vatten över ankan i slutet av steketiden.Anda kan mycket väl grillas några minuter för att slutligen få fin skorpa – se upp, brände den lätt.
Lägg den stekta anka på ett fat och håll varmt.
Sås
Koka långa pannan med kraft i ugnen, sila saft och häll bort det mesta av det fett som lägger sig ovanpå. Bär förtjockning av maisena eller arrowrot och lite vatten. Tillsätt saften av en pressad apelsinjuice, och krydda med salt och peppar. Lägg skalet av en halv apelsin (endast det gula), skuren i tunna strimlor och kokt anbud medan anka stekt. Såsen får en sjuda.
Resten av apelsinerna skalade och klipp ut båtarna så att de är fria från membran, och ta bort eventuella stenar.
Klipp ankbröst, och lägger tillbaka den på plats så att ankan ser helt ut. Garnera med apelsin segment och persilja.
Serveras med kokt / stekt potatis eller ris, sås och en sallad / möjligen. Roccoli / sparris / ärter / majs / ärtor eller annan grønnsakertil och lingonsylt eller Apple frukt gelé. Portioner:
4-5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *