Anka med mango

Ingredienser
2-3 stor anka
2 mogna mango och
6 g finhackad ingefära
1 lime
1 msk socker
20 g vitvinsvinäger
1 kopp vitt vin
1 kopp anka kraft
1 knippe grön lök tunna
2 msk honung
1 tsk finhackad chili
salt / peppar

Tilberedning
Trimma ankbrösten av fett runt kanterna. Skära ett kvadratiskt mönster på den feta sidan, men inte i köttet.
Gnid brösten väl med salt och peppar. Koka ankbrösten skinnsidan nedåt i en het panna på medelvärme i ca 8-10 minuter, tills huden är knaprigt. Vänd brösten och koka ytterligare några minuter. Häll över drypande och då. Ta bort ankbrösten från pannan och stäng av fett.
Skala mango, skär i lämpliga bitar av en, inte för liten. Ta bort stenar från den andra mango och köra den till en tjock puré i en mixer.
Smält sockret tills det blir som ljus karamell i en liten kastrull. Tillsätt vinäger och låt den koka nästan hela vägen. Lägg vitt vin och låt det också laga mat nästan hela vägen.
Lägg till anka makt och finhackad ingefära. Låt det koka tills ungefär hälften så mycket innan mangopureen till. Sila såsen väl och smaka den med saften från en lime, salt och peppar. Ingen såsen tjock, kan den spädas med ett litet lager eller vatten.
Skär salladslöken i 3-4 cm långa bitar. Stek vårlök och mango bitar snabbt i het olja.
Smält honung och chili i en stekpanna, lägg de stekta ankbröst och "Glaser" dem på båda sidor.
Mat:
Skär ankbrösten på längden, sedan skär varje bit i de triangulära bitar. Sprida mango bitar och salladslök på varma tallrikar. Tillsätt ankbrösten och slutligen såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *