Ankbröst med vitlök och äpple frukt

Ingredienser
4 bröst bitar av anka, om 1,5 kg
Marinad:
3 klyftor hackad vitlök
1 tsk torkad timjan
3 msk Dram från Vianvang (eller andra smaksatta konjak eller sherry)
1 msk balsamvinäger
Salt
Grovmalen peppar
Sås:
1 msk äpple frukt gelé
Kraft från matlagning
Salt
Worchestershire sås

Tilberedning
Skär rutor i huden av ankbrösten och lägg i marinaden i en djup långpanna eller gryta. Sätt timjan, salt och peppar efter att de läggs till marinaden, se till att säsongen båda sidor. Låt bitarna vara minst ett par timmar i marinaden och vände ofta.
Fry bröst bitar på medelvärme med skinnsidan nedåt i ca 4-5 minuter, tills det mesta av fettet steks ut. Vänd bitarna och bryn dem på köttet sidan för ytterligare 3 minuter. Använd inte olja eller margarin i kastrull, bröst stycken avger tillräckligt med fett för matlagning själva.
När brösten är helt brynt, kommer de att läggas tillbaka i pannan / skålen med skinnsidan uppåt. Sätt en köttermometer i den tjockaste delen av en av bitarna och lägg dem i ugnen på 160 grader. Stek dem tills de har nått en innertemperatur på 62-65 grader. De bör då vara rosa inuti.
Såsen är gjord drippings från pannan och kraften i bakning Pan efter tillagning. Vispa i en matsked äpple frukt gelé och smidig sås med en matsked majsstärkelse blandat med en 2,5 ml kallt vatten. Smaka Sätt såsen med en nypa salt och en skvätt Worchestershire sås. Såsen piskade hårda koka under vilken ordning som helst att det inte ska stå.
Serveras med au potatisgratäng, ostronskivling, smör rostade grönsaker och äpple frukt gelé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *