Olika cheesecake

Ingredienser
* 200 g Maryland kakor
* 75 g osaltat smör
* 750 g Philadelphiaost
* 200 g socker
* 4 hela ägg
* 2 äggulor
* Saft av 4 lime
* Spring form (ca 20 cm)
* Aluminiumfolie

Tilberedning
1. Placera en stor bit folie över botten av springform pan (eller två överlappande bitar om rullen inte är tillräckligt bred). Fäst i form av folie och vik den upp längs sidan ytan formen. Sätt det hela på en bit folie tycker också pressas hårt runt formen så att du får ett vattentätt skikt.
2. Kör till rånet smulor i en matberedare, tillsätt smöret och fortsätter. Tryck kex blandningen i botten av springform tenn med händerna eller baksidan av enskje. Placera tenn i kylskåp kex som bas kommer att hårdna och Sätt ugnen på 180 grader.
3. Vispa grädde ost tills den är slät och tillsätt sedan sockret. Vispa i ägg och äggulor och limejuice i slutändan. Koka en hel kittel med vatten.
4. Häll färskost fyllning över den kylda kakan basen, sätta formen i en långpanna och häll i kokande vatten tills den är halvvägs upp på folie täckt-pan. Flytta formen så lugn du kan vara i ugnen och låt koka ostkaka i ca 1 timme, kontrollera efter 50 min. Det kommer att verka hård, men inte hårt. Under ytan, känner du en vällustig darrande.
5. Ta bort bakformen ur ugnen och ta bort våren form försiktigt ur vattenbadet. Ställ formen på ett galler, ta bort det yttre folielagret försiktigt dra folien i toppform och ställ in den svalna. När ostkaka är helt kyls, lägga den i kjøleksapet och lämna den där i ca 20 minuter före servering.
………………
1. Överför kakan till ett fat, ta bort formen ringen. Ta inte bort botten när kakan faller isär lätt. Det gör livet lättare om du värmer kniven och kakor skotta varmvattenkranen innan du skär och servering.
2. Servera med en fräsch sås, men bar den i mycket små mängder. Garnering med en liten pulverformigt socker och / eller kalk blad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *