Apelsin Fläta

Ingredienser
2 dl lettmelkappelsinkrans_web.jpg
rivet skal och saft (ca 1 dl) av 1 apelsin
75 g mjukt margarin smälts
1 paket torrjäst
3 msk socker
ca. 500 g (8 koppar) vetemjöl

Tilberedning
I ugnen på 200 ° C i ca. 20 minuter Varm mjölk till ca. 40 ° C (det känns varmt på huden). Tillsätt apelsinskal och juice och smält margarin. Blanda jäst och socker i det mesta av mjölet och blanda det med vätska. Knåda i mer mjölet tills en slät, jämn deg. Täck den med plast och låt den jäsa i ca. 45 minuter till dubbel storlek. Knåda degen lätt på och dela den i tre lika stora ämnen. Rulla till ungefär ämnen. 35 cm lång korv som slås ihop. Forma flätan i en krans på bakplåten. Etterhev appelsinfletten under plast i ca. 20 minuter. Koka den i mitten av ugnen tills de är gyllene.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *