Bönsallad

Ingredienser
1 burk cannellini bönor (vit)
1 burk konserverade bönor (brun)
2 röd paprika
10-12 färska Champions (eller 1 burk)
3 vårlök
4 skivor mager bacon (3% fett från Healthy Kitchen)
2 näven roccolasalat etc.
Dressing: 1 msk olivolja 2 msk lime / citron juice, 1 tsk dijoesennep, 2 msk färsk hackad timjan, 1 klyfta hackad vitlök, salt och grovmalen peppar

Tilberedning
Börjar med att blanda förbandet. Bönorna sköljdes väl. Låt dem rinna av. Paprika är uppdelad i kuber, svamp, skivade, gröna löken i ringar. Bacon i små kuber. I en teflonpanna mala det magert bacon, har som svamp, paprika och salladslök i slutändan. Allt blandas väl.
Låta sallad stå för att dra i minst en timme, företrädesvis över natten. Bön sallad serveras antingen kallt eller ljummet på en bädd av roccolasalat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *