Personer: 4
Tillagningstid: 40 minuter
Vad du behöver
700 g utspädd torsk, filétstykker
1 kopp olivolja
4 lök, skivad eller tärnad
2 msk tomatpuré
6 tomater, skivade, eller motsvarande mängd konserverade tomater
2 röda eller gröna paprika, skivade, eller motsvarande mängd konserverade paprika
½ röd färsk finhackad röd eller grön chili eller 1/2 tsk cayennepeppar
Hur tror du
Rengöring fisken skärs fri från skinn och ben och skär i bitar passar alla.
Värm olivolja i en stekpanna, stek löken och rör i tomatpureen.
Lägg torkad fisk, tomater, chili paprika och lager i såsen.
Koka upp och låt pannan och låt den / puttra på svag värme tills ingredienserna kokas, det tar ca 1 timme.
Servera med kokt potatis eller bröd.
Potatis kan också skäras i skivor och lägg i grytan med fisk, tomater och paprika.