Bakad fisk med champignonfyll

Ingredienser
4 stora skrubbskädda filéer
225 g champinjoner, finhackad
25 g smör
1 liten lök, finhackad
riven muskot
1 msk finhackad persilja
1,5 dl torrt vitt vin eller cider
2 msk mjöl
1,5 dl mjölk
citronsaft
1 msk grädde
salt / peppar

Tilberedning
Fräs löken gyllene i hälften av smöret, tillsätt svamp och koka tills vätskan har avdunstat tar ca 20 minuter. Ta av värmen, krydda med salt, peppar och muskot och blanda allt utom de 2 msk persilja. Dela fiskfiléerna i 2 längden och sprida champignonfyllet vardera. Rulla ihop från huvud till svans och plats nära tillsammans i en gryta. Häll vinet över och sätta en bit smörad bakplåtspapper ovanpå, Grädda i 180 grader i 20 minuter. Smält resten av smöret, rör i mjöl och stek 2 minuter. När fisken är klar flyttas den på ett serveringsfat, vätskan i botten av formen spec i smör / mjöl blandningen tillsammans med mjölk. Koka upp och tillsätt resten av champignonblandingen. Krydda med salt, peppar, lite citronsaft och rör i grädden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *