Berliner Skålar

http://www.reisebillett.no/category/byer/berlin-byer/

Ingredienser
1 kopp mjölk
1 msk socker
35 g jäst
300 g mjöl
3 msk margarin
2 ägg
1/2 tesked kardemumma
1 kopp tjockt sylt av det slag
Beredning
Mjöl, jäst, socker och kardemumma smulas tillsammans. Tillsätt lätt vispade ägg och mjölk. Kavla ut degen till 5 mm tjocklek. Klipp ut cirklar, ca 7,5 cm. Applicera äggvita runt kanten på hälften av cirklarna. Lägg en liten sked sylt. Placera en cirkel på toppen och squeeze. Höj på 20 minuter. Grädda i ister tills de är gyllene. Sätt trasa och låt avlopp, rulla i socker. Berlinerskålar er nam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *