Berliner Kransar

http://www.reisebillett.no/category/byer/berlin-byer/

Ingredienser
2 äggulor, hårdkokta
2 äggulor, rå
125 g socker
250 g smör
300 g mjöl
Garnering:
1 äggvita
pärlsocker

Tilberedning
I ugnen: 180 grader, ca. 10 minuter
Förfarande
Gnid ut kokta äggulorna och blanda dem med rå.Tilsett sockret och vispa väl. Blanda omväxlande i rumstemperatur smör och mel.Avkjøl deg. Rulla ut till tunna korvar om. 10 cm. längd. Forma dem till kransar med ändarna av korset. Placera berlinerkransar på bakplåtspapper eller direkt på smord plåt. Pensla med äggvita, strö över pärlsocker och baka kakorna ljusgula. Svalna på ett galler och förvara kakorna i en tät låda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *