Bidos

Ingredienser
1 kg benfritt renkött
1 liter vatten
1? 2 st. lök
4 st. potatis
1 knippe grön lök
2 st. Morot
1? 2 tsk salt
1? 4 tsk peppar

Tilberedning
1. Skär köttet i stora tärningar. Koka
vatten och tillsätt köttet. Koka upp igen och
skum från. Tillsätt löken och låt Bidosen
rita på låg värme i en halvtimme.
Tillsätt potatisen indelade i 4 och morötter i ringar /
tärningar.
2. Låt ca pannan dragningen. 20 minuter för kött
och grönsaker är mjuka. Smaka av med salt
och peppar. Strö finhackad salladslök eller
gräslök före servering.
Bidos serveras i skålar och ätit
med en sked. Vanliga tillbehör är bröd, lämpligen
vørterkake.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *