Ingredienser
800 g anbudet hjortkött från bakstället
2 lökar
margarin till stekning
100 g champinjoner
3 msk tomatpuré
1 kan gräddfil
salt
peppar
Tilberedning
Skär köttet i remsor av ca 3-4 cm längd och 1 tum bred. Skala och hacka lök och champinjoner och fräs lätt i smör. Ta upp och kasta åt sidan.
Använd nu starkare värmen och bryn nötkött remsor snabbt i fettet som finns kvar i pannan. Tillsätt mer smör om det behövs, om svampen har lockat mest. Brown små portioner åt gången och koka ur pannan med lite vatten mellan varje del av bruna.
Lägg till brynt allt kött tillbaka i pannan. Sänk värmen, tillsätt lök, svamp och lite salt och peppar. Blanda väl tillsammans. Lägg tomatpureen och häll över gräddfil. Rör försiktigt och låt dra på svag värme i ca 5 minuter. Servera med ris eller kokt potatis Tjänar: 4 personer