Ingredienser
500 g valkött
3 stora lökar
Smör
Ca. 2 koppar mjöl
Salt / peppar
2 tsk buljongpulver
! / 2 dl vatten
Tilberedning
Stek löken gyllene. Strö några kryddermål socker över löken och tillsätt 1/2 dl vatten. Detta gör det snabbare brun och mjuk (vatten kokar i). Sätt löken ferdigbrunede åt sidan.
Skär biff i strimlor. Blanda mjöl med salt och peppar. Vänd testremsorna i mjölblandningen.
Brown smör i stekpanna. Stek nötkött remsorna, lite i taget. Lägg de stekta nötkött remsorna med lök. Värm försiktigt på svag värme i stekpanna. Ha lite vatten med lite buljong så att blandningen inte blir för torr.
Göra potatismos, enligt följande:
Potatismos:
12 stora potatisar
50 g smör
1/2 dl grädde
Salt / peppar
2 krm muskotnöt evet
Skala potatisen och skölj dem väl. Placera dem i kokande vatten smaksatt med 1 tsk salt. Låt dem koka tills de är mjuka.
Stäng av vattnet. Mosa potatisen.
Tillsätt smör och grädde under omrörning. Riv muskot och hålla den i mossan. Tillsätt paprika, och krydda med salt.
Vrid ner värmen.
Serveras med bernaisesaus och lingonsylt.