Black Magic Chocolate Cake

Ingredienser
250 gram smör
250 gram choklad / mörk choklad (helst sockerfritt)
En kopp kaffe
1 tsk vanilj (tillval)
150 g Sukrin
4 ägg

Tilberedning
Smält smöret och choklad med kaffe i en kastrull på låg värme. Rör om blandningen slät. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa ägg och Sukrin pösigt, blanda sedan med choklad. Häll blandningen i en liten, rund form (20 cm) med bakpapper på botten. Grädda på mellan rack i ugnen i 175 grader i 1 timme. Den långa tillagningstiden är nödvändigt eftersom kakan inte innehåller något mjöl.
Svalna kakan i formen och företrädesvis i kylskåp fram till nästa dag. Lossa kakan ur formen genom att skära runt kanten på kakan med en vass kniv, ta bort kakan från pannan och ta bort pergament papper. Placera tårtan på ett lämpligt fat och njuta av det!
Om du vill kan du lägga ett lager av choklad grädde på toppen, lite tunt lager av smält choklad och smör. Vill du ha en större kaka, kan du dubbel sats och baka kakan i en rund form som är 24-26 cm i diameter. Observera att du sedan måste öka gräddningstiden en bra affär, i ca 2 timmar.
Kakan kan förvaras i kylskåp, men smakar allra bästa romtemperert.Kommentarer:
Denna choklad kaka är svart som natten, och gjorde med starkt kaffe och mörk choklad av god kvalitet. Kakan innehåller ingen mjöl och är därför en helt underbar, kraftfull och nästan krämig konsistens. En dröm om en chokladkaka för äldre vuxna som tycker om livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *