Boeuf Bourguignon

Ingredienser
4 personer
1 kg benfritt nötkött
smör och olivolja till stekning
1 gul lök
1 st av selleri
2 morötter
1 msk mjöl
2 vitlöksklyftor
1 flaska vin
1 tsk timjan (torkad
1 lagerblad
1 medelstor purjolök
1 msk tomatpuré
3 tsk sojasås
1 hglettsaltet sidefleskt
salt
nymalen vitpeppar
10 små lökar / stjerneløk
100 g färsk champinjoner
1 matsked arrowrot (eller en liten mjöl)
färsk timjan (om du har)
Tillbehör: potatis och / eller lantbröd

Tilberedning
Skär köttet i stora tärningar, 3 – 4 cm. (De krympa i matlagningen så att inte skära upp för liten!) Om köttet har precis tagits ur kylskåpet, får de humöret. (Om bakning kallt kött i en het stekpanna, mycket av köttsaften rinna ut och köttet blir torrt).
Köttet brynt i en panna (helst lite tid för att undvika potten blir för kallt och köttet koka i stället för brun) i en blandning av smör och olja tillsammans med lök, morötter och selleri, skär i bitar. Brown kyckling på alla sidor, och när köttet börjar få lite färg strör så lite mjöl och tillsätt krossad vitlök.
Rör om några minuter minuter, och häll i rött vin som den täcker köttet. Tillsätt torkad timjan, purjolök, tomatpuré, lagerblad och hälften av bacon, skuren i tärningar. Tillsätt lite salt och slipa av vitpeppar (eller krossa några pepparkorn i en mortel och tillsätt).
Placera locket på pannan och låt grytan att dra på plattan tills köttet är mört, se till att det koker.Trekketiden beror på hur anbudet köttet är i grunden såg sig omkring potten i god tid om du har gäster. Den kan med framgång göras dagen före och återupphettas.
Rengöring av små löken och skär i 4 champignongene Brown lök och svamp. Lägg hälften av champinjoner och lök i pannan och lägg resten åt sidan. Låt pannan dra på för ca. 10 minuter. Om det tillför en hel del fett på toppen av potten, kan du ta bort något av detta.
Förtjockning
Om såsen är tunn, rör sedan ett par teskedar arrowrot i vattnet och rör såsen, låt det sjuda. (Arrowrot köpt kryddor glas och mjöl gjorda av kassavarot ej arrowrot du kan spendera lite hvetemelsjevning -. En matsked eller två av mjöl skakas ut i vattnet, men då har regelbunden potten tidigare bör pannan puttra i minst 6-7 minuter att avlägsna den råa melsmaken.)
Servering
Server från potten med goda kokt potatis och / eller väl bra land bröd. Vid servering strö resten av champinjoner, bacon och lök ovanpå v pannan och garnera med några kvistar färsk timjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *