Ingredienser
300 g kyckling (smakar gott också med svinekjoett)
Marinad
1 tsk sherry
1 SSK sojasaus
1 äggvita
Sauce 1
1 tsk sherry
1 SSK sojasaus
1,5 tsk socker
1 SSK vinäger
2 + 2 hoensebuljong SSK SSK vatten eller bara 4 SSK vatten
2 msk ostronsås
1 tsk maisena
salt och peppar
300 g färsk spenat
Sauce 2
1 tsk ingefära
1 tsk hvitloekspulver (eller 1 klyfta hvitloek)
1 hackad purjolök SSK
En varm bönsås SSK
majsolja för stekning
1 SSK sesamolja (CAN sloeyfes)
Tilberedning
Skär upp kycklingen i små bitar, ca. 2cm på varje sida. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och låt det hela stå i ca. 20 minuter.
Blanda ingredienserna till såsen 1 i en skål och sås 2 i en annan skål.
Stek kycklingen i en wok eller stor stekpanna i lite olja, bara tills den är ljusbrun. Ta kycklingen ur stekpannan.
Koka spenaten bara tills den är hedar. Det tar bara en minut eller så. Ta spenat ur stekpannan.
Koka såsen 2 30-60 sekunder, tills det luktar ganska stark. Tillsätt kycklingen och såsen 1, blanda väl och låt allt koka i några minuter tills såsen tjocknar. Lägg till spenat i slutet.
Serveras med ris.